Hound & Hawk

Vogel-op-hand1

De valkerij, jacht en de adel

Zo beleven de deelnemers deze, 2 á 3 uur durende, workshop. Zoals bij alle activiteiten van Birds@Work zijn de deelnemers zelf onderdeel van het programma. Aan het eind van de workshop kent u uit ervaring de geur van een roofvogel, het gewicht van een valk en hoe licht een havik op uw valkeniershandschoen landt. U begrijpt dan hoe de adel zich voelde, jagend te paard, achter de meute honden onder het genot van hoorngeschal. adellijk-vermaak-(32) Het Filmpje – Een video van 2,5 minuut over het Hound & Hawk bedrijfsuitje.

Hound & Hawk programma (2 á 3 uur)

Vanaf 10 tot 150 deelnemers (taalkeuze nl, uk, d, fr)

  • Welkom: programma introductie
  • Slipjacht demonstratie: equipage te paard met meute hubertushonden en jachthoornblazers
  • Valkerij workshop:  loer draaien, valkeniersknoop maken, uitleg roofvogels en oefening omgang roofvogels
  • Roofvogel workshop: deelnemers krijgen verschillende roofvogels en uilen op de hand
  • Vliegworkshop: deelnemers gaan zelf roofvogels en uilen naar de hand laten vliegen
  • Vliegdemonstratie: hoge vlucht van de valk op de loer

Vogel-vliegen1 Tijdens de workshop larderen de jachthoornblazers met hun hoorngeschal de verrichtingen van de deelnemers. Onze actie fotograaf,maakt een fotoverslag van uw belevenissen tijdens de Hound & Hawk workshop.De organisatie krijgt voor alle deelnemers cd-rom’s toegezonden met Birds@Work poster op A3 formaat. Om er zeker van te zijn dat er voldoende ruimte is voor deze workshop zoeken we samen met u naar een geschikte locatie met passende ambiance.

schermen1

Nu weten we dat niet iedereen iets met roofvogels, honden of paarden heeft. Geen probleem, voor hen hebben we alternatieve clinics zoals bv. een Scherm-Clinic of Handboog workshops. Ongetwijfeld heeft u nog vragen. Bel of mail gerust even met Rob van Dipten info@birdsatwork.nl of  0651 999 251 Reserveren klik hier.