Stage

Ben je op zoek naar een stageplaats dierverzorging in de valkerij? Leer tijdens je stage een eeuwenoud ambacht.

Als je op zoek bent naar een (blok)stage dan ben je bij ons aan het goede adres. Wij staan geregistreerd bij SBB (100190609) als erkend opleidingsbedrijf.

MBO-kwalificaties:

97364 Dierverzorger recreatiedieren vanaf mbo 3

97053 Manager dierverzorging vanaf mbo 4

97590 Dierenartsassistent paraveterinair vanaf mbo 4

HBO studenten zijn natuurlijk ook welkom voor bedrijfsgerichte stages en event management

Neem contact op voor meer informatie!

Leer_snijden Leer vetten

 

Stage Galerij

 
Willemien Pieters (Citaverde Heerlen) startte in week 21 in 2016 met haar blokstage. Na ongeveer 3 weken al pakte ze zelfs de 2 moeilijkste roofvogels zonder problemen op.
Naast de roofvogels ontdekte zij hier haar passie voor het imkeren en is van plan daar ook mee verder te gaan.


 

   

Kamile Jasiukaityte (Citaverde Horst) startte in week 43 in 2015 met haar blokstage. Doden en slachten van duiven en konijnen leerde ze de 1ste week. Veel trainen met de jonge Woestijnhavik “Meneer”en wandelen met alle andere roofvogels. De laatste stagedag filmopname van Rederij Cascade.
Raeli Kerkhof (Helicon Helmond) startte in week 21 in 2015 met haar blokstage. Na ongeveer 4 weken al pakte ze zelfs de 2 moeilijkste roofvogels zonder problemen op.
Haar project was het ontwikkelen en implementeren van de handel in roofvogel veren. En wat de bijen betreft, korte mouw & korte broek en toch vlakbij de bijen foto’s maken.
Dymphey van den Bent (Helicon Den Bosch) startte in week 17 in 2015 met haar blokstage. Naast de roofvogels ontdekte zij hier haar passie voor het imkeren en is van plan daar ook mee verder te gaan. Haar afstudeerproject was het ontwikkelen en uitvoeren van een roofvogel workshop voor senioren. Op 24 juni 2015 is ze geslaagd.


Konijnenslacht Gwendolyn met Meeko 2 Gwendolyn

Gwendolyn Wolters (Wellantcollege Houten) startte in week 44 in 2014 met haar eindstage. Ze trainde de nieuwe jonge Woestijnhavik . Verder leerde duiven en konijnen slachten en verwerken,  en leerde van alles over bijen. Haar afstudeerproject was het ontwikkelen en in de markt zetten van een nieuwe workshop “Horseback Hawking”. Op 18 februari 2015 is ze hiermee geslaagd, excellent.


Tessa Feenstra (Helicon Nijmegen) startte in week 45/2013 met haar blokstage. Ze trainde de Woestijnhaviken “Pepper” en “Smockey” en valk “Sky”. Verder assistentie bij de roofvogel workshops. Ze leerde duiven slachten en verwerken. De laatste 2 weken van haar stage was ze verantwoordelijk voor de gehele bedrijfsvoering.


944177_327806734013169_1763
DSCN2216
DSCN2524
902355_321644314629411_1319

Roxanne Minten (Helicon Velp) startte in week 15 in 2013 met haar blokstage. Ze trainde de Woestijnhaviken “Vlieger” en “Smockey en valk Sky. Verder assistentie bij de roofvogel workshops”, demonstraties. Ze leerde duiven slachten en verwerken, pens knippen en had een hartelijke vriendschap met 5 wipkippen.


Stage 3
Stage 2
Stage 1
Stage 5

Azzi Michels (Helicon Nijmegen) startte in week 46 2012 met haar blokstage. Ze traint de Woestijnhavik “Vlieger” en “Smockey. Verder assistentie bij de roofvogel workshops”, demonstraties. Ze leerde duiven slachten en verwerken


PICT0068
IMG_5563
PICT0120
PICT0041
Jennifer de Jong (Groenhorst college Almere) startte in week 19 2011 met haar blokstage. Ze traint de Woestijnhavik “Vlieger” en Slechtvalk Josje. Verder assistentie bij de roofvogel workshops en veel marketing en bedrijfsvoering.

Marieke-met-vlieger-1 Marieke-met-vlieger-2
Marieke Kuiper (Citaverde college Horst) startte in week 47 2010 met haar blokstage. Ze traint een jonge Woestijnhavik tarsel genaamd “Vlieger” van wild naar zeeg en ter voorbereiding van de jacht.

Laatste_dag PICT0187
Joyce Vondenhoff (Citaverde college Heerlen) startte in week 36 2010 met haar blokstage. Ze traint een jonge Woestijnhavik tarsel genaamd “Vlieger” van wild naar zeeg en slacht heel veel duiven.

PICT0890 PICT0885
Rick Kuijpers (Helicon MBO Velp) startte in week 20 2010 met zijn blokstage Eco & Wildlife. Een hete zomer met roofvogel workshops, vogels afdragen en duiven slachten.

Sanne-havik DSC_0011
Sanne Janssen (Helicon MBO Velp) startte in week 47 2009 met haar blokstage Eco & Wildlife. Naast  het trainen van de havik maakt ze papieren roofvogel modellen.

PICT0007Sumy PICT0001a-(3)
Sumeyye Akkoyun (Citaverde College Heerlen) startte in week 37 2009 met haar blokstage. Duiven slachten is haar specialiteit.

PICT0001a-(3) PICT0003abc
Patrick Brouns (Citaverde College Roermond) startte op 6 mei 2009 met zijn blokstage. De zitblokken van de roofvogels moesten nodig worden vervangen. Bovendien vroeg de havik veel aandacht.

PICT0004D Dymfy-havik-2
Dymfy Rademakers (Groene Campus Helmond) startte op 17 november 2008 met haar blokstage. Ze valt met haar neus in de boter; training havik, voedselbereiding en ze schiet haar eerste duiven.Vervolgens is Dymfy aan haar 2de (voorjaars) stage begonnen die gericht is op bedrijfsvoering en bereidt ze zich voor op haar zomerstage in Zuid Afrika.

Vera-valk-2
Vera Lipman (Radboud Universiteit Nijmegen) startte op 10 november 2008 met haar masterstage havik en eenmaal gereed was ze weg naar Costa Rica voor 8 maanden.

Kim-Hand Kim-Vlieg
Kim Janssen (HAS Den Bosch) is week 20 2008 gestart met de lente stage. Zij trainde en werkte met de merels in de film Zomerhitte tijdens haar stage.

rs-__28_ rs-__29_
Michele Hamers (HAS Den Bosch) is op 27 augustus 2007 gestart met de herfst stage van 10 weken. Door het voetbal heeft ze een goede conditie en werpt zich vol overgave op de marketing en het workshoppen tot alle bladeren van de bomen zijn.

Stephan Roestenburg (HAS Den Bosch) is op 22 april 2007 gestart met een zomerstage van 4 weken. Inmiddels is hij beroeps valkenier geworden.

KarinKonijn
Karin Haberkorn (Helicon Boxtel) is op 31 augustus 2006 begonnen aan haar stage die loopt tot 13 april 2007. Door de inzet van nieuwe apparatuur is het grind nog nooit zo wit geweest. Verder zal Karin de toetssteen zijn voor het nieuwe leerboek ‘Roofvogeltraining en Verzorging’.

Tulps-Meisje Hanneke-voedsel
Hanneke Broné (Helicon Boxtel) is 16 september 2004 begonnen aan haar stage periode. Van fretten weet ze alles, inmiddels ook van roofvogels en de valkerij.In april liep haar stage ten einde. Wij en de vogels (vooral haar favoriet Ivo) zullen de altijd vrolijke Hanneke missen.In de winter 2005/2006 is Hanneke aan haar tweede roofvogel stage begonnen. Deze winter helpt zij de Birds@Work valkeniers met het verzorgen en trainen van de roofvogel op Safari Beekse Bergen.Door haar groot verlangen naar bananen en Ivo volgt Hanneke haar derde stage in het voorjaar.

Paula Ossebaar (Clusius College, Alkmaar) kwam voor de bananenbomen maar die groeien in de winter niet. Na 5 weken stage in het vroege voorjaar gaat ze weg met de tulpen in bloei. Als voetbalfan heeft ze de Woestijnhavik gevlogen op het heilige gras van Roda JC.

Susanne-vliegt-Harris-Hawk Susanne-Heineken
Dit zeer vroege, februari 2006, voorjaar is Susanne Meijer (Helicon Boxtel) begonnen aan haar blokstage. Gewend aan reptielen verzorgen valt de kou buiten niet mee. Ze zal zich met name richten op het afdragen en trainen van Harris Hawks en het werk van beroepsvalkeniers.
Peggy&Ivo Jul&Ivo
Peggy Cremers & Juliet Cörvers (AOC Horst) zijn in november 2006 gestart aan hun blokstage van 10 weken. Inrichting van de transportbus en het maken van sprengels was hun specialiteit. Inmiddels zijn we een ervaring rijker en 5 kg pindakaas armer.

31-aug-05-Kelly Kelly-en-Ivo
Kelly Grosveld (AOC Horst) begon haar blokstage van 10 weken in de warmste week van augustus 2005. Na haar eerste 2 dagen hielp ze al mee met een Valkerij Proeverij bij Marina Oolderhuuske in Roermond.

MINOLTA DIGITAL CAMERA MINOLTA DIGITAL CAMERA
MINOLTA DIGITAL CAMERA MINOLTA DIGITAL CAMERA
René Markvoort en Daniël Pos (AOC de Groene Welle) begonnen op 20 juni 2005 aan hun 4 weken stage. In de warmste periode van het jaar zorgden zij voor een zieke fret, bouwden een composthoop en een waterbak. Natuurlijk stond de verzorging van de roofvogels voorop.

Op dinsdag 6 juli 2004 eindigde Martijn vd Ende (AOC Terra, Emmen) zijn blokstage van 7 weken. Wij zullen hem node missen; hij is een fijne leerling en kan hard werken. Gelukkig blijft Martijn ons assisteren tijdens de Falconry Experience Days.

Lode Lagrange (Vrij Agro- en Biotechnisch instituut Roeselare, België) heeft even (wk 12-2005) aan de valkerij mogen ruiken. Hoewel zijn stage erg kort was heeft hij toch de intense emotie ervaren van het vliegen.

Miriam Schuijling is de veteraan onder de stagiaires. Gestart in 2004 en nog steeds bij ons begeleidt zij de nieuwkomers. Als vrijwilliger was zij niet alleen getuige maar ondersteunde ook de vele hoogtepunten van Birds@Work.

Wendy Jacobs (AOC Heerlen) startte haar stage in de lente 2005, een drukke periode voor beroepsvalkeniers. Naast de dagelijkse verzorging van de dieren zal zij ook de roofvogeladministratie bijhouden en vlees bereiden voor de vogels.

In de herfst van 2004 volgde Diana ten Klooster de cursus valkenieren. Inmiddels met goed gevolg afgerond blijft Diana bij ons stage lopen. Haar volgende hoogtepunt zal het jachtexamen zijn.

Erwin Mulder (AOC Terra Emmen) heeft vanaf 25 oktober 2004 zijn blokstage van 2 weken bij ons gevolgd. Zijn kerkuil heeft kennis gemaakt met de andere vogels en heeft het goed naar zijn zin gehad. We hebben er elke dag mee gevlogen, een perfect appel.

Compliment van de dierenarts aan onze stagiaires

Jaarlijkse ondergaan onze roofvogels een gezondheidsonderzoek. Het compliment van dierenarts/roofvogelspecialist Dr. P. Coutteel (dierenartsenpraktijk Trigenio te Nijlen, België) op 4 maart 2005 willen we graag opdragen aan onze stagiaires: “jullie zijn goed bezig”.

Dankzij de goede verzorging van Martijn, Miriam, Hanneke en Erwin in 2004 zijn de roofvogels vrij van interne en externe parasieten, zonder bumblefoot, mooi in de veren en hebben ze een gezonde uitstraling.