Over Ons

fex-(121)

Begin jaren negentig zijn Nina Markx & Rob van Dipten gestart met de valkerij. Nina begon direct beroepsmatig en assisteerde een aantal jaren de roofvogel demonstraties in Safari Beekse Bergen en Falconidae in België. Vanaf 1996 bestrijdt Nina als valkenier de vogel overlast op diverse afval stortplaatsen in Limburg en Brabant voor Essent Milieu.

Door een ongeval in 2001 brak Rob zijn rug met als gevolg een dwarslaesie en kwam in een rolstoel terecht. Na een revalidatie van bijna 2 jaar start Birds@Work in 2003 en groeit uit tot een valkerijbedrijf met meerdere disciplines.

essent-(65)

Birds@Work dankt zijn snelle groei niet alleen aan de kennis en ervaring van Rob, Nina en hun medewerkers; ook de overheid neemt een belangrijke plaats in.

De firma bezit alle door de wet voorgeschreven diploma’s, certificaten, ontheffingen en vergunningen voor de beroepsvalkerij. Naast een waarborg voor kwaliteit geeft dit, gezien de aard van de werkzaamheden, zekerheid over de legaliteit van de handelingen.

Naast de verplichte Valkeniersakte en Jachtakte voor overlast, beheer en schadebestrijding is er het CPMV certificaat ‘bestrijdingstechnicus dierplagen & houtrotverwekkende schimmels’ en Integrated Pest Management, de Spuitlicentie-A ‘uitvoeren gewasbescherming’ VCA-Vol en BHV. Hierdoor staat de wetgever Birds@Work toe handelingen te verrichten waar andere valkerij bedrijven achter blijven.

rob-tevreden

Onder de vleugels van Birds@Work zijn inmiddels meer dan een 28tal ervaren beroepsvalkeniers uit Nederland en België werkzaam.