Gelderland

Landgoed-de-Meerwijk

Landgoed de Meerwijkse Hoeve

Het landgoed van 6 hectare is gelegen op 70 m. hoogte in het glooiende landschap van de Nijmeegse Heuvelrug. De geschiedenis gaat terug naar de Romeinse periode toen het waarschijnlijk een onderdeel was van de watervoorziening voor het 10e legioen. De Midland Hunt heeft hier zijn kennels en worden de meute bloedhonden met de jachtpaarden dagelijks getraind.

Meerwijkselaan 40
6571 CP Berg en Dal


Marienwaerdt

Heerlijkheid Mariënwaerdt

De Heerlijkheid Mariënwaerdt is een landgoed van ruim 900 hectare in de Betuwe. De geschiedenis van Mariënwaerdt gaat terug tot 1129 toen er een Norbertijner abdij werd gesticht. De huidige eigenaren, de familie van Verschuer zijn de achtste generatie die Mariënwaerdt beheren.

’t Klooster 5
4153 RR Beesd


Mookerheide

Jachtslot de Mookerheide

Jan Jacob Luden, een ongedurige man van het bohémien-type, liet het Jugendstil-monument rond 1905 bouwen. De Dominicanessen van Bethanië kochten het Jachtslot in 1947 om zich er te gaan wijden aan het lot van moeilijk opvoedbare meisjes. Het Jachtslot strekt zich tot het unieke natuur- monument “De Mookerheide” uit.

Heumensebaan 2
6584 CL Molenhoek


De Voorst

Landgoed Huis de Voorst

Graaf van Albemarle, Baron van Ashford en Markgraaf van Bury, gaf in 1695 aan de architecten van Het Loo de opdracht geven om het majestueuze paleisje “Huis De Voorst” (een replica van Het Loo) te laten bouwen te Eefde. Het prachtige paleis stond al spoedig bekend als het “Versailles van de Achterhoek”.

Binnenweg 10
7211 MA Eefde


radio+kootwijk

Radio Kootwijk (“Hallo Bandoeng”)

Het voormalig zendgebouw Radio Kootwijk is ronduit glorieus. Niet voor niets wordt het Zendgebouw de ‘kathedraal van de Veluwe’ genoemd.

De vorm, omvang en het materiaal maken dit monumentale gebouw tot een uitzonderlijke verschijning. Klassieke eenvoud gaat hier gepaard met een onwerkelijke schoonheid.

Kootwijkerzand
Radio Kootwijk


Paleis_Het_Loo

Paleis Het Loo

Het paleis dat bijna 300 jaar bewoond is geweest door de Oranje-Nassaus. Het paleis wordt omgeven door een 17de eeuwse formele tuin en een uitgestrekt bospark met vijvers.

Onder bepaalde voorwaarden en met respect voor de bijzondere locatie, is deze beschikbaar voor feest en evenementen.

Koninklijk Park 1
7315 JA Apeldoorn


Doddendael

Slot Doddendael

Voor het eerst wordt Doddendael genoemd in 1332. Veelal wordt daarom aangenomen dat het Huis Doddendael werd gebouwd rond de jaren dertig van de 14e eeuw en dat het slot is vernoemd naar de lisdodden die rijkelijk in de drassige omgeving voorkwamen. Doddendael werd beschreven als “borch, huys ende hoff tot Ewic”.

Binnenweg 2
6644 KD Ewijk


NOB4

Het Roode Koper

Hotel-Landgoed “Het Roode Koper” ligt vrijwel midden in het land. Precies in de driehoek Harderwijk, Ermelo en Elspeet. Gesticht door Mr. J.P. van Limburg-Stirum. De familie Van der Werf verbouwde Het Roode Koper om tot hotel.

Jhr.Dr.C.J. Sandbergweg 82
Leuvenum
3852 PV Ermelo


Loenen

Landgoed Heerlijkheid Loenen

Heerlijkheid Loenen ligt nabij Arnhem en Nijmegen in het plaatsje Loenen. Ons mooie landhuis met bijbehorend koetshuis en orangerie ligt aan de Waal in een uitgestrekt beschermd natuurgebied. In een prachtige omgeving kunt u genieten van rust, kwaliteit en schoonheid op hoog niveau, alles gesitueerd in een warme en intieme sfeer.

Grote Allee 4
6677 MA Loenen (Overbetuwe)


Heeft u een passende locatie voor de valkerij, slipjacht en of hoornblazers en wilt u graag op deze pagina vermeld worden dan willen we daar natuurlijk graag aan meewerken. Voor onze workshops zijn we altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden voor onze klanten.