Valkerij Proeverij

Nina-met-valk

Groep van 1 tot 250 deelnemers

Om u een indruk te geven hoe zo’n adembenemende, educatieve workshop er voor uw relaties of personeel uit kan zien volgt hier een korte uitleg.

® Valkerij Proeverij (1½ á 2 uur)

  • Welkom: programma introductie
  • Valkerij workshop:  loer draaien, valkeniersknoop maken, uitleg roofvogels en oefening omgang roofvogels
  • Roofvogel workshop: deelnemers krijgen verschillende roofvogels en uilen op de hand
  • Vliegworkshop: deelnemers gaan zelf roofvogels en uilen naar de hand laten vliegen
  • Vliegdemonstratie: hoge vlucht van de valk op de loer

Nu weten we dat niet iedereen iets met roofvogels heeft. Geen probleem, voor hen hebben we alternatieve clinics zoals bv. een Scherm-Clinic of Hand- en Kruisboog workshop.

adellijk-vermaak-(204)

De praktijk

De valkerij wordt van oudsher beoefend met valken, haviken en buizerds. In deze traditie ervaren de deelnemers, op educatieve wijze, het cultuur-historisch belang van de valkerij voor de lage landen. Het verschil en de functie van de getoonde roofvogels voor de valkerij wordt inzichtelijk door de presentatie met spreekwoorden en anekdotes. De deelnemer leert over het valkerij ambacht zoals dit al eeuwen van meester op gezel wordt overgedragen.

Men leert de loer draaien, een kunstprooi aan een lijn waarop de valken worden getraind. De valk duikt op grote snelheid naar beneden om de kunstprooi te pakken en net voor zijn snavel trekt de valkenier de loer weg.Hoe leg ik de valkeniers knoop? Omdat valkeniers op een hand de vogel dragen moeten zij met de andere een knoop kunnen maken om de vogel vast te leggen aan het valkenblok.

Uiteindelijk komt u oog in oog met de roofvogels en gaat u er zelf mee vliegen.

U ervaart de intense emotie van het valkenier zijn.

Loerdraaien3

De locatie van uw bedrijfsdag bepaalt u zelf. Om u behulpzaam te zijn staan er een aantal mogelijkheden op de pagina Locaties.

In dit voorbeeld is het thema gericht op de valkerij. Vanzelfsprekend kunt u ook uw eigen thema door ons laten uitvoeren. De natuurlijke omgeving en het werken met de roofvogels staan garant voor een fascinerende dag.

Bel of mail gerust even met Rob van Dipten info@valkenieren.nl of  0651 999 251
Reserveren klik hier.