Limburg

Kasteel-Baexem-locatie

Kasteel Baexem (Limburg midden)

De naam Baexem komt voor het eerst voor in een Charter uit juni 1244 en onlangs is er bij het kasteel een zeer bijzondere vondst gedaan: een zegelring van voor 1293 van ridder Lenvalus van Baexem.

Kasteelweg 7a
6095 ND Baexem


Gerlach

Château St. Gerlach (Limburg zuid)

Het weergaloos aantrekkelijke Geuldal, het schitterende natuurgebied Ingendael, de uitgestrekte parken, stijlvolle baroktuinen, een boerenkruidentuin, een hoogstam fruitarboretum, een rozenhof. Al dit fraais alleen al maakt Château St. Gerlach tot dé gekende buitenplaats van Maastricht.

Joseph Corneli Allée 1
6301 KK Valkenburg aan de Geul / Maastricht


Grote-Hegge

Kasteelhoeve De Grote Hegge (Limburg midden)

Wellicht hebt u al eens gehoord van het ‘witte stadje’ Thorn. Aan de rand, op circa 300 meter van de oude kern, ligt Kasteelhoeve De Grote Hegge, een van de vele beschermde monumenten van het stadje Thorn. Eens een voorname edelmanswoning, nu een bijzondere locatie voor bijeenkomsten.

Waterstraat 9
6017 AJ Thorn


Hompesche-Molen

Hompesche Molen (Limburg midden)

Het Eiland in de Maas is een bijzondere plek. Het heeft niet alleen spannende nieuwe natuur langs de grindwinningen en historische dorpen, maar ook een historische molen. De Hompesche Molen (1722) is de hoogste molen van Limburg. Indrukwekkend zijn de dikke muren, de reusachtige houten balken, de raderen en het enorme vernuft waarmee de molen is gebouwd.

Bilt 1
6107 AA Stevensweert


Raay

Château De Raay (Limburg noord)

Het riddergoed is gebouwd rond 1256. In 1850 werd het gerenoveerd, waarbij de toenmalige eigenaar een kapconstructie in chaletvorm liet aanbrengen. Vanaf 1937 diende het prachtige landgoed als klooster. Toen dat door de clerus verlaten werd heeft het leeggestaan, totdat het International Art Center en Château De Raay zich in 1999 op het oude en unieke landgoed vestigden.

Raayerveldlaan 6
5991 EN BaarloHoeve-ten-Bosch

Hoeve en Huize ten Bosch (Limburg zuid)

Een zeer sfeervolle eeuwenoude Limburgse hoevewoning in vakwerkstijl. De ligging bij het bos en in het zuidelijke Geuldal bij Cottessen en Epen is paradijselijk met een prachtig vergezicht. Open haard en deels antieke inrichting. Vlakbij bos gelegen en groot buitenterrein.

Hopschet 6
6294 BL Vijlen


Heeft u een passende locatie voor de valkerij, slipjacht en of hoornblazers en wilt u graag op deze pagina vermeld worden dan willen we daar natuurlijk graag aan meewerken. Voor onze workshops zijn we altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden voor onze klanten.