Slipjacht Demonstraties

10485063_679127098848565_7546696523763851260_n

Slipjacht demonstraties

Regelmatig verzorgt de Midland Hunt demonstraties met de paarden en jachthonden bij verschillende gelegenheden.
Denk daarbij  aan Jumping Indoor Maastricht, op het Animal Event Beekse Bergen en voor de St. Servaaskerk op het Vrijthof in Maastricht.
Ook voor uw bedrijf of evenement is een slipjacht demonstratie op maat mogelijk.
Heeft u interesse in een compleet programma met roofvogels eventueel in combinatie met paarden en de meute jachthonden voor uw evenement of personeelsfeest?
Vraag ons naar de mogelijkheden zoals bv de Hound & Hawk workshop.

 

Slipjacht

Onder leiding van de Master jaagt de meute bloedhonden geflankeerd door de Whippers-in op de vos. De slipjacht is een nagebootste vossenjacht.
De meute (ca. 24 á 30 bloedhonden) jaagt een van tevoren getrokken reukspoor na. Dit reukspoor is de vos. De ruiters volgen de honden.
Een jacht run beslaat ca. 7 km terwijl een slipjacht gemiddeld uit 3 runs bestaat. Achter de honden en de Master rijdt het veld; dat zijn de deelnemers onder leiding van de Fieldmaster.
De jacht eindigt met de kill. De Master en Whippers-in brengen de honden bijeen en op teken van de Master doet de meute zich, als beloning voor hun inzet, tegoed aan een koeienpens.

 

Opgericht in 1985 en met een eigen meute onder leiding van Master Barend van Dipten is de Midland Hunt één van de vier slipjacht verenigingen die Nederland rijk is.
De Kennels bevinden zich in Berg en Dal (bij Nijmegen). Gedurende het seizoen van september tot april worden er ca. 30 slipjachten gehouden.
Hierbij wordt graag gebruik gemaakt van de welwillendheid van vele landeigenaren en pachters. Zonder deze mensen kan de slipjacht niet bestaan.

Bloedhond

De Midland Hunt jaagt met bloedhonden, ook wel St.  Hubertus honden genoemd. Het is een zwaar slag lopende jachthond met een typische eigen manier van bewegen.
Het doorzettingsvermogen om een spoor uit te willen werken, de uitstekend ontwikkelde neus en zijn grote mate van zelfstandigheid maken hem tot een fantastische jachthond.
Tegenwoordig wordt afgezien van de levende prooi, deze jachtvorm nog steeds op dezelfde wijze beoefend als in vroeger tijd. Tijdens de demonstratie tonen de Master en zijn equipage het cultuurhistorische jachtspel van paarden en honden.

 

Het Jachtveld

In jachtveld hebben een aantal ruiters een bijzondere functie. De Master jaagt de honden, hij is de baas. Instructies en aanwijzingen van hem dienen altijd te worden opgevolgd.
Tijdens de jacht heeft de Master hulp van 2 Whippers-in. Deze ruiters helpen de Master bij het verzamelen, begeleiden en (indien nodig) helpen van de honden.
De Master en de Whippers-in vormen de Equipage. Achter de honden en de Master rijdt het veld. Dit zijn de jacht deelnemers.
Om ervoor te zorgen dat de Master en zijn honden hun werk vrijelijk kunnen uitvoeren is er een Fieldmaster die de leiding heeft over het veld. Het veld dient altijd achter de Fieldmaster te blijven.

Voor boekingen en informatie bel of mail: 0651 999 251 – info@birdsatwork.nl